BURSA / OSMANGAZİ - Ahmet Çabuk Ortaokulu

‘BE BREATH OF THE WORLD’ DÜNYAYA NEFES OL

‘BE BREATH OF THE WORLD’

DÜNYAYA NEFES OL

Dünya nüfusunun her geçen gün artması ve bu nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için endüstriyel üretimin çoğalması, ortaya çıkan atık miktarının da sürekli olarak artmasına neden oluyor. Çoğunluğu geri dönüştürülmeyen ya da dönüştürülemeyen bu atıklar, içerisinde pek çok türün yaşadığı dünyanın geleceği için büyük bir tehdit.

Her gün daha tehlikeli bir boyut kazanan bu tehditten kurtulabilmek için bireysel olarak atılabilecek pek çok adım mevcut. Sıfır atık yaşam tarzının benimsenmesi de bu adımlardan biri.

Bizler de’ Be breath of the world’ Dünyaya nefes ol’ projemiz ile öğrencilerimize sıfır atık anlayışı ile her şeyden önce doğayı ve doğal dengeyi kavrama; insanlar başta olmak üzere, diğer canlı türlerinin yaşam haklarını desteklemeyi israfın önlenmesi, gereksiz atık üretiminin önüne geçilmesi, atık üretiminin minimize edilmesi, atıkların geri dönüştürülmesi gibi bir dizi amaçla hareket ederek temel konularda tematik etkinlikler ile farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.

12-12-202312-12-2023

Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 16:12 - Görüntülenme: 94